Sousedský pivovar Bašta
a plzeňská restaurace U Bansethů
Oficiální popisy jednotlivých nabízených piv (zdroj: Pivovar Bašta - letáčky):
12° Polotmavá
Tento 12% ležák se vaří klasickým dvormutovým způsobem, pro dosažení plné sladové chuti. Přidává se do něj plzeňský, karamelový a mnichovský slad. Pro dosažení lahodné hořkosti přidáme chmel: Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Po dovaření kvasí pivo týden ve spilkách s kvasinkami spodního kvašení při teplotě 11°C až 7°C. Poté se přepustí do ležáckého tanku, kde 3 týdny zraje při teplotě 2°C.
12° Pšeničná
Tento 12% speciál se vaří klasickým dvormutovým způsobem, pro dosažení plné sladové chuti. Přidává se do něj plzeňský, karamelový a pšeničný slad. Pro dosažení lahodné hořkosti přidáme chmel: Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Po dovaření kvasí pivo 2 dny ve spilkách s kvasinkami svrchního kvašení při teplotě 20°C až 7°C a to jako jediné pivo. Poté se přepustí do ležáckého tanku, kde 3 týdny zraje při teplotě 2°C.
13° Tmavá
Tento 13% speciál se vaří klasickým dvormutovým způsobem, pro dosažení plné sladové chuti. Přidává se do něj plzeňský, karamelový a barvící slad. Pro dosažení lahodné hořkosti přidáme chmel: Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Po dovaření kvasí pivo týden ve spilkách s kvasinkami spodního kvašení při teplotě 11°C až 7°C. Poté se přepustí do ležáckého tanku, kde 3 týdny zraje při teplotě 2°C.
15° Světlá
Tento 15% speciál se vaří klasickým dvormutovým způsobem, pro dosažení plné sladové chuti. Přidává se do něj plzeňský, karamelový a mnichovský slad, ale mnohem víc než u polotmavého piva. Pro dosažení lahodné hořkosti přidáme chmel: Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Po dovaření kvasí pivo 14 dní ve spilkách s kvasinkami spodního kvašení při teplotě 11°C až 7°C. Poté se přepustí do ležáckého tanku, kde 3 týdny zraje při teplotě 2°C.